Aquajogging

Aquajogging

Wist je dat wij iedere week een les aquajogging verzorgen bij het Victoriabad? Aquajogging is een groepsles waarbij er gebruik wordt gemaakt van drijfmiddelen. Onder begeleiding van een instructeur ga je joggen in het water. Het is belangrijk om goed te bewegen en hoe leuk is het om dit te combineren met water? Aquajoggen wordt steeds populairder in Nederland, het is dan ook zeker leuk om eens een les te volgen.

Wat is aquajogging

Aquajogging is zoals al het al doet vermoeden, joggen in het water maar dan wel zonder de grond te raken. Je traint hierdoor als ware je hele lichaam omdat je hele lichaam onder water is. Het is belangrijk om te starten met een warming-up, Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van diverse matrialen waarmee je kan trainen.

Heb je last van je gewrichten? Probeer dan eens een les, want doordat je in het water traint ben je gewichtsloos en belast je je gewrichten niet.

Vooraf reserveren is niet nodig, je bent van harte welkom!

Voordelen van aquajogging

Aquajogging is zwaarder dan het lijkt maar wel minder belastend voor gewrichten. Het is joggen in het water en best intensief en bovendien kan je sneller vermoeid raken. Het voordeel is dat je jouw eigen tempo kan bepalen, dus geen zorgen! Ervaar de voordelen van aquajogging zoals:

  • Goed voor je gewrichten;
  • Je verbrand veel calorie├źn;
  • Verbetert je uithoudingsvermogen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!